15:00

Jung/Kvänum 10 IF

Skön premiärseger för herrarna i återkomsten till Div 5!

Trässbergs BK A – JK10 IF A 0-1 (0-0)
Det blev en riktigt go premiärseger borta mot Trässberg. Det var en tuff match i en temperatur som låg strax under 30 graders strecket. Detta i kombination med en trång, lite småojämn och hård plan gjorde det ganska svårspelat. Segern var ändå helt på sin plats då JK10 var det lag som skapade klart mest i chansväg och Majid Husseini blev matchvinnare i den 54:e minuten med sitt kyliga mål.
Ja återkomsten till division 5 blev lyckad i den på förhand mycket svåra bortamatchen mot Trässbergs BK. Trässberg är ett svårspelat lag och på den trånga Trässbergsvallen så är det många lag som har det svårt. Sen har man ett ganska namnkunnigt lag på pappret med en hel del rutin från spel i högre divisioner.
Annars var det JK10 som inledde matchen bäst. Trots värmen så trampade vi gasen ganska direkt och det syntes att det lite tröga Trässbergsförsvaret skulle få det tufft idag.
Det dök upp några chanser tidigt i matchen och det var via ett kvickt kantspel som vi oftast tog oss fram. Där hade Trässberg sina största svagheter. Både Carl Mann och Majid Husseini hade tidig ett par bra lägen från bra positioner men skotten smet strax utanför.
Första 15-20 minutrarna gick ganska klart till JK10. Trässberg hade så långt inte skapat så mycket förutom ett par hörnor och nåt läge efter en frispark från kanten. Generellt matchen igenom så var det på fasta situationer som Trässberg kunde hota. Man är rutinerade och vet att utnyttja fasta situationer.
Mitt i halvleken så jobbade sig Trässberg in i matchen och det var främst genom evigt unge Mikael Thörn (44 år) som började få tag på mittfältet. Thörns fysik började betala sig mot ett annars väldigt stabilt och fysiskt JK10-mittfält. Thörn var trots allt en av planens bästa spelare så länge han orkade.
Man skapade ett par lägen där Oskar Bergman sattes lite på prov men blev inte några riktigt högkaratiga chanser.
JK10.s klart bättre fysik började ge resultat och sista 10 minutrarna så tog JK10 över taktpinne ganska rejält och Trässbergsförsvaret började få det jobbigt. Man hade redan gjort ett par byten undantaget rutinerade och duktige Richard Edman i mittförsvaret så såg det riktigt slitsamt ut. Tyvärr brände vi tre bra lägen strax innan paus där både Majid Husseini, Benjamin Boström och Carl Mann kanske borde ha förvaltat nåt av lägena. Nu stod sig 0-0 i paus och det var en halvlek där vi nog bord haft nåt måls ledning.
I paus så pratades det om att fortsätta att löpa sönder ett lite slitet Trässberg och behålla det momentum vi skaffat oss i avslutningen av första halvleken.
I den andra så var det JK10 som tog över det mesta. Det kändes som värmen och tempot började ta ut sin rätt på vissa av Trässbergsspelarna.
Inledningen av andra halvlek var stark från JK10 och vi skapade direkt ett par vassa lägen. Både Benjamin Boström med en nick i ribban och Majid Husseini fick varsitt läge men marginalerna var inte på plats.
Men i den 54 minuten så kom 1-0 till JK10. Vi vann en boll på mittfältet och bollen spelades ut till Mommo Ebrahimi lite till höger. Mommo vände bort ett par Trässbergsspelare och satt fart mot Trässbergsmålet. Där serverade han Majid en perfekt stickare och helt friställd så var Majid kylig när han rundade Trässbergskeepern och ur lite snäv vinkel rullade in bollen i tomt mål. Ett rättvist ledningsmål.
Spelmässigt var det så här långt ganska jämnt ute på planen men chansmässigt var det ett ganska klart övertag till JK10. JK10 fortsatte att stå upp bra och fortsatte att skapa en del lägen.
På slutet så fanns det faktiskt 3-4 riktigt bra lägen att stänga denna match men lite oskärpa plus lite snedstuds gjorde att vi inte lyckades så Trässberg fick faktiskt lite vittring. Sista 10-15 minutrarna så satte Trässberg allt på ett kort och satsade framåt. Man hade dock svårt att ta sig igenom ett stabilt JK10-försvar men man fick trots allt till två riktigt bra lägen på slutet. Det första till kom genom ett snabbt anfall på vår högerkant men Oskar Bergman kom ut i rätt tid och gjorde en vass benparad. Sen hade man en vass frsipark från kansten där Oskar Bergman först gjorde en vass räddning och på den efterfökljande returen så var det Oscar Pettersson som räddade öppet mål med vass glidtackling när en Trässbergsspelaren försökte trycka in bollen i öppen bur.
Sista övertidsminutrarna så fick JK10 bättre kontroll och avslutningen blev ganska händelsefattig.
Domarens signal ljöd och det blev en ganska rättvis seger till slut som nog borde varit nåt eller ett par mål större. Härligt jubel förstås.
Sammanfattningsvis så var det en ganska rättvis seger. Vi var det hetare laget under 90 minuter och även om det var ganska jämnt spelmässigt så var det ett klart övertag chansmässigt till JK10.
En svår match rent allmänt utifrån förutsättningarna men vi hantera det på ett riktigt bra sätt. Vi är tränade för division 5 och det gäller att fortsätta med en hög intensitet för att ge oss möjlighet att vinna matcher.
Idag förtjänar hela laget ett stort beröm för en helgjuten insats. Idag sjobbar vi ihop som ett lag och även om det är tuffa förutsättningar med en tryckande värme så visar vi att vi är starka. Vi jobbar hårt och vill vinna varje duell. Detta plus att man gör jobbet hela vägen är nycklarna för fortsatta resultat.
Sedan har vi en hel del kvalitet ilaget som faktiskt gör att vi är det bättre laget idag. Det visade vi inte minst vid målet där Majid visar både kyla och kvalitet.
Vi har just nu en riktigt stark och bred trupp och det kommer att behövas då säsongen kommer att bli tuffare än i sexan.